Přeskočit na hlavní obsah

Oslavíme den maminek!

Oslavíme den maminek!

 Květen patří tradičně všem zamilovaným, ale také hlavně VŠEM MAMINKÁM!

Jako každý rok jsem připravila novou předlohu k tvoření. Loňské předlohy přáníček naleznete zde: https://luciecernikova.cz/blog/maminky-maji-svatek/

Tentokrát budeme vyrábět tulipánky, které zasadíme do květináče. ☺️🌷 

Šablonu pro letošní rok si stáhněte zdarma ZDE

Budete potřebovat: barevné papíry, lepidlo a nůžky. 

Pokud nemáte barevné papíry, hravě si vystačíte s pastelkami. 😉 V takovém případě si předlohu pouze vytiskněte a vše pečlivě vybarvěte. Ptáte se, proč je v předloze tolik okvětních lístů, stonků a listů? Tak to je právě pro ty, kteří budou vybarvovat a stříhat přímo ze šablony. V našem případě jsme s Terezkou využily obou variant, protože jsme neměly hnědý papír.

Oslavíme den maminek!

Postup: Květináček si vystřihněte a přeložte napůl (označeno) - použijete později. Pokud tvoříte z barevných papírů, postačí vám vystřihnout jeden okvětní lístek, který si obkreslíte na barevný papír. Na jeden tulipánek potřebujete tři okvětní lístečky. Dále si připravíte stonek (v předloze varianta také verze na špejli - v místě překladu vložíte špejli.

Oslavíme den maminek!

Kytičku vytvoříte tak, že na jeden okvětní lístek přilepíte dva další, které jsou přeloženy napůl . Pozor! Lístek není přesně na polovině - pro hezčí 3D efekt, proto se řídíme špičkou okvětního lístku. (viz. obrázek).

Oslavíme den maminek!

S překladem si lehce pomůžete za pomocí papíru či pravítka. Hotový tulipánek přilepíte na stonek či špejli a k němu přilepíte list, který opět přeložíte napůl. Takto vyrobíte celkem tři tulipánky, které následně vložíte do květináče a zalepíte. V případě, že budete stonky kytiček vyrábět pouze z barevného papíru, doporučuji je podlepit čtvrtkou, aby se vám "nezlomily". Na závěr si vystřihněte cedulku "Mamince" či "Babičce" a máte hotovo.

Oslavíme den maminek!

Věřím, že květináčkem s tulipánky uděláte velkou radost jak mamince, tak i babičce, jako tomu bude v našem případě. ☺️

Oslavíme den maminek!

Šablonu stahujte ZDE

Hezkou zábavu při tvoření a maminkám přeji vše nejlepší k svátku!

S láskou, ❤️

Komentáře