Přeskočit na hlavní obsah

Ergonomická grafitová tužka STABILO® Easygraph

 Dnes bych Vám ráda představila skvělou tužku, na kterou jsem náhodou narazila v papírnictví. Prvotně mě zaujal její netradiční vzhled. Jakmile jsem si však o tužce přečetla pár informací, ihned jsem věděla, že je skvělým doplňkem k Hravé Abecedě. 

Jedná se o ergonomickou grafitovou tužku společnosti STABILO EASYgraph, pro snadnou výuku psaní. Jak už samotný název vypovídá, psaní je zkrátka "easy" :-) 

Trojhranný tvar a neklouzavé plošky, učí děti intuitivně správný úchop tužky. Dětské prstíky snadno zapadnou do důmyslně umístěných prohlubní, které zabrání sjíždění prstů, ale také udržují jejich správné postavení. Jelikož se jedná o tužku grafitovou, můžeme s ní psát, skicovat i stínovat. Splňuje tvrdost tuhy HB - 13,5 mm. Je tedy ideální pomůckou pro psaní i kreslení. 

Červený (R) nebo žlutý konec (L) tužky signalizuje verzi pro praváky nebo leváky, což jako levák považuji za velké plus této tužky. 

Další výhodou je možnost nadepsání jména přímo na tužku, aby si ji dítě poznalo. 

K dostání je v pěti barvičkách: petrolejová, růžová, zelená, modrá a oranžová. U nás samozřejmě vyhrála barva růžová, ale už teď vím, že nezůstane u jedné. 

Sympatické je, že se tužky vyrábí v České republice a použité dřevo pochází z udržitelného lesního hospodářství.

Firma STABILO ve svém sortimentu nabízí také ergonomické pastelky ze stejné řady EASYcolor ve 12 zářivých barvičkách s praktickým ořezávátkem, opět ve verzi jak pro praváky tak leváky. Tyto pastelky ještě nemáme, ale určitě plánuji dokoupit. ;-) 

Spolu s Hravou Abecedou je tužka skvělou pomůckou k výuce psaní, a proto ji mohu všem srdečně doporučit. 

Komentáře