Přeskočit na hlavní obsah

Naučná knížka Čekání na Vánoce nejen pro děti

Čekání na Vánoce 

Mnoho stran zábavy a vánočních aktivit pro děti, to je nová pracovní knížka Čekání na Vánoce! 🙂🎄

Na této knížce jsem si dala o to více záležet, neboť reprezentuje nejkrásnější období v roce pro mnoho z nás, a tím jsou Vánoce! Knížka nemá stanovenu věkovou hranici, neb si myslím, že udělá radost nejen dětem, ale i rodičům, babičkám a dědečkům. Do práce a tvoření se může zapojit opravdu celá rodina! ❤️ 

Nahlédněte v krátkém videu, co můžete v mé nové knížce očekávat.

První svíčku na adventním věnci letos zapálíme již v neděli. S tímto datem je také spojen jeden z prvním úkolů. V knížce děti naleznou adventní věnec v tradiční fialové barvě se čtyřmi svícemi. Každou ze čtyř nedělí pak mají za úkol "zapálit" jednu svíčku namalováním plamínku. V knížce se děti také dozví, jaký má jednotlivá neděle význam a z jaké strany se svíčky správně zapalují. 

Vše knížce je navrženo formou smysluplných úkolů, podporujících logické myšlenípředstavivostmotoriku i zrakové vnímání

Knížku můžete dětem věnovat například k Mikuláši, neboť obsahuje odškrtávácí adventní kalendář "Oslíkova cesta do Betléma", díky kterému děti společně s oslíkem doputují až k jesličkám Ježíška. Takto mohou přehledně sledovat, kolik dní zbývá do Štědrého dne. 

Záleží jen na Vás, zda knížku s dětmi vypracujete najednou či ji využijete k denním úkolům po celý adventní čas. 🙂

Nechybí také Dopis pro Ježíška, který však děti musí v pravý čas položit za okno na parapet. Děti, které ještě neumějí psát, mohou svá přání vyjádřit pomocí kresby či vystřižených obrázků.

Naučná knížka Čekání na Vánoce nejen pro děti

V knížce dále naleznete vánoční pexeso, oblíbené hledání rozdílů, jednoduché počty, grafomotorická cvičení, zdobení perníčků, omalovánky, básničky, bludiště, vánoční doplňovačku, tradice, malování otisky prstů, ale také odškrtávácí seznam vánočních úkolů, tzv. "To Do List" a mnoho dalšího. 🤩

Jak už je známo, v každé mé knížce děti vždy naleznou nějakou skládací vystřihovánku, která samozřejmě nesměla chybět ani tentokrát. Jako bonus zde naleznou skládací postavičky Mikuláše, andílka a čerta a také 3D Betlém s Ježíškem v jesličkách. Tyto krásné vánoční dekorace pak mohou zdobit vaši domácnost či dětský pokojíček.

Naučná knížka Čekání na Vánoce nejen pro děti

Naučná knížka Čekání na Vánoce nejen pro děti

Všechny náhledy stran pak tradičně naleznete na našich stránkách zde:

shop.luciecernikova.cz/cekani-na-vanoce/

Přeji vám krásné tvoření v předvánočním čase strávený u této knížky.

Komentáře