Přeskočit na hlavní obsah

Máte doma Šikovné dítě?

Máte doma Šikovné dítě?

Naučná knížka Šikovné dítě

 Jak už to tak u nás, autorů bývá, námět na knížku přichází v určitém životním období, které se pak v tvorbě prolíná.

Knížka Šikovné dítě vznikla v době, kdy se má dcera Terezie pomalu loučí se školkou a připravuje na školní docházku. Hned na začátku školního roku jsme tedy obdrželi seznam dovedností, které by předškolák měl umět k zápisu. A tak jsem díky tohoto seznamu postupně vypracovala knížku Šikovné dítě, ve které je obsaženo vše, na co by se děti měly připravit.

V knížce naleznete třicet šest výukových stran, díky nichž se děti zábavnou formou naučí předmatematickým a předčtenářským dovednostem, procvičí sluchovou a zrakovou percepci, pozornost, podpoří rozvoj logického myšlení, pravolevou orientaci, ale také správný úchop tužky díky grafomotorickým cvičením. Nechybí ani oblíbené omalovánky, dokreslování, hledání rozdílů, stínohrátky, sudoku a mnoho dalšího.


Knížka je vhodná nejen pro rodiče předškolních dětí, ale také pro malé školáčky, které baví zábavné úkoly. Zároveň ji mohou ke své práci využít učitelé Mateřských školek, učitelé prvních ročníků Základních škol, kliničtí logopedové, speciální pedagogové, aj.

Každá knížka vždy obsahuje bonusovou část, která je tentokrát věnována zábavné, společenské hře Ježek a svišť, ve které mají děti za úkol pomoci ježkovi nasbírat zásoby na zimu. Musí si však dávat pozor na sviště, který rád ježkovi zásoby krade. Věřím, že se tato hra bude dětem líbit a užijí si u ní spoustu zábavy. 

Více o knížce, včetně náhledu všech stran naleznete v našem obchůdku.

shop.luciecernikova.cz/sikovne-dite/

Komentáře