Přeskočit na hlavní obsah

Podzimní hrátky s korkem!

 Jak už to tak vypadá, že budeme mít děti nějaký ten čas opět doma. A tak v rámci zabavení, podpory rozvoje kreativity a uchování si zdravého psychického rozumu nás rodičů, jsem vytvořila 8 podzimních "puntíkovacích" obrázků, které si děti mohou dotvořit dle vlastní fantazie.

Co k tomu budou potřebovat? Teď dozajista potěším i Vás rodiče! 😉 K tomu, aby dítě mohlo pracovat s těmito obrázky, bude potřebovat obyčejný korkový uzávěr od láhve, tempery a štěteček. A tak Vám, rodičům nezbyde nic jiného, než se "obětovat" 😃 a koupit si láhev dobrého bílého či červeného vína. 

V poklidu při skleničce můžete pak sledovat, jak dítko krásně tvoří. Spokojenost na obou stranách je zaručena! 😃

Z obrázků zde děti naleznou ježka, list javoru, jablíčko, list kaštanu, veverku, podzimní strom, dýni a sovičku.

Podzimní hrátky s korkem!

Postup je jednoduchý. Postačí na kousek papíru či malířskou paletu nanést pár barviček, které si dítě může také libovolně míchat. Za pomocí štětečku natřeme barvou korek a přiložením na předkresléné kolečka otiskneme. Lepšího efektu dosáhnete, pokud s korkem otáčíme zleva doprava. 

TIP: Korek nemusí děti potírat pouze jednou barvičkou, ale např. kombinací tří barev z čehož vznikne krásný, stínovaný otisk. 🙂 Tak, vzhůru do puntíkovacího tvoření! 

Stáhnout zdarma a bez registrace

Podzimní obrázky ke stažení ZDE >>

Přeji Vám krásné podzimní tvoření a mnoho zdraví v této nelehké době!

Komentáře