Přeskočit na hlavní obsah

Strašidelné masky pro děti!

Strašidelné masky pro děti!

Strašidelné masky pro děti!

 Tento víkend je ve znamení dušiček, a s ním spojený posledních několik let stále oblíbenější Halloween.

Co je to vlastně Halloween? Jedná se o anglosaský lidový svátek, který se slaví právě dnes, 31. října, tedy den před křesťanským svátkem Všech svatých, z jehož oslav se v Irsku vyvinul. Děti se oblékají do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domu a „koledují“ o sladkosti. Svátek se slaví většinou v anglicky mluvících zemích, převážně v USA, Kanadě, Velké Británii, Irsku, Austrálii. 

V naší zemi sice tento svátek neslavíme jako v jiných zemích, ale běžně se v rodinách vydlabávají strašidelné dýně, které pak děti za tmy s úžasem sledují, či se věnují různému halloweenskému tvoření a zdobení. Stále však naštěstí udržujeme náš tradiční svátek, tzv. „dušiček“, kdy vzpomínáme na naše drahé zesnulé. 

Jak už u mne bývá zvykem, nemohu ani tentokrát zapomenout na dětičky, a proto jsem pro ně připravila strašidelné halloweenské masky k dotvoření. Vybrat si mohou z celkem šesti předloh, které postačí vytisknout. Masku si pak děti mohou libovolně vybarvit a připevnit na špejli či po stranách navléknout gumičku. Vzhledem k tomu, že pomalu každá domácnost šila roušky, jistě nějakou tu gumičku doma najdete, stejně jako já. 😃 V tomto jim, milý rodiče, prosím buďte trošku nápomocní. 

Strašidelné masky pro děti!

Tak, vzhůru do tvoření děti a nezapomeňte pak pořádně vystrašit rodiče! 🙀

Halloweenské masky ke stažení ZDE >>

Komentáře